Wednesday, May 14, 2008

HARAP MAAF....,,, nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan....! APA HAL PULAK DENGAN PU3 UMNO WP ?

HARAP MAAF, NOMBOR YANG ANDA DAIL TIADA DALAM PERKHIDMATAN, begitulah reaksi yang diterima oleh Wilayahkini ketika menelefon pejabat Puteri UMNO Wilayah Persekutuan yang terletak di No 82, Batu 3 1/4 Jalan Gombak Setapak Kuala Lumpur bagi mendapatkan beberapa penjelasan selepas Wilayahkini menerima 3 emel mengenai ataupun berkaitan dengan isu PU3 WP.


Kami ,seterusnya cuba mendapatkan kepastian daripada lawan web Puteri UMNO Malaysia, tetapi kami agak terkejut apabila alamat dan no telefon yang sama yang tertera di laman web tersebut sehingga hari ini sedangkan pejabat dialamat tersebut telah lama di tutup dan no telefon juga telah ditamatkan perkhidmatanya. SILA BACA DI SINI UNTUK KEPASTIAN .

Apa sudah jadi dengan P3 WP ? Adakah PU3 WP beroperasi tanpa pejabat ataupun sepertimana yang di dengar kereta - kereta puteri tertentu dijadikan pejabat bergerak? Wilayahkini terkejut apabila menerima berita tersebut kerana semua memang tahu P3 WP memang aktif di WP tetapi sejak setahun yang lepas pergerakan PU3 WP memang sudah lesu.Harap - harap jangan jadi macam Pergerakan Pemuda UMNO WP.Wilayahkini juga berharap isu pejabat, no tel dan sebagainya dapat diperbetulkan kepada kami sekiranya kami tersilap.

PU3 SIBOK DENGAN PEMILIHAN ?
Sepertimana kita sedia maklum, dibawah kepimpinan Azlinda Rashad sebagai Ketua Puteri WP dan Datin Ismalina sebagai Naib Ketua Puteri WP - banyak pendekatan telah dilakukan tetapi kita perlu menerima realiti dan hakikat bahawa - peranan yang dimainkan oleh Datin Ismalina yang juga Ketua Puteri Wangsa Maju telah menaikkan lagi imej Puteri WP mahupun di WP ataupun peringkat Kebangsaan.

Sebagai ahli ecxo Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, Ismalina juga dilihat berupaya menonjolkan satu gaya dan kepimpinan yang perlu ada pada seseorang pemimpin puteri.Pada masa yang sama , ramai juga berpendapat Azlinda Rashad gagal menunjukkan satu contoh yang terabik berbanding dgn Ismalina.Aslinda juga dalam tempoh terakhir dalam Puteri dan selepas ini dia perlu meneruskan kariernya di peringkat Wanita.

Beberapa pemimpin puteri WP berpendapat, Ismalina perlu bertanding untuk merebut jawatan Ketua Puteri Malaysia kerana beliau mempunyai kelebihan yang tersendiri.Tetapi apakah pendirian Ismalina dalam hal ini? Kita tunggu dan lihat.

RAMAI PUTERI BERSARA ?
Wilayahkini juga turut dimaklumkan beberapa Ketua Puteri Bahagian di WP akan bersara dari Puteri kerana tamat usia dan mereka kini sedang merancang untuk mengintai peluang di peringkat pergerakan Wanita.Diantara yang mereka yang akan bersara kali ini ialah termasuk Ketua Puteri Setiawangsa Roziana Osman dan tempat beliau dikatakan akan digantikan oleh Naib Ketua Puteri sekarang Seriwani Sabtu .

Di Kepong juga akan ada kekosongan .Dengar - dengar di Titiwangsa dan Wangsa Maju juga akan ada beberapa kekosongan.Pemilihan puteri di peringkat bahagian diramalkan hampir pasti di semua bahagian akan ada pertandingan kali ini kerana ramai pula bermimpin nak bertanding untuk jawatan Exco Puteri UMNO Malaysia.Di Seputeh, Azliza dikatakan akan hadapi tentangan? Ada pula yang meramalkan Azliza calon sesuai untuk dilantik sebagai Naib Ketua Puteri WP ? ataupun Seri Wani dari Setiawangsa.Beberapa puteri dari Lembah Pantai, Putrajaya dan Cheras juga dikatakan sedang mengintai jawatan Exco Puteri Malaysia dan juga jawatan Naib Ketua Puteri WP.

Bahagian- bahagian yang hangat pula ialah di Wangsa Maju, Segambut, Kepong, Lembah Pantai , Setiawangsa, Cheras dan Seputeh.
PUTERI WP LESU ?
Apapun baru - baru banyak tuduhan dilemparkan terhadap Puteri WP yang dikatakan lesu dan dan tidak aktif seperti dulu ? Wilayahkini perlu memastikan kebenaran tuduhan tersebut kerana Wilayahkini memang tahu bahawa Puteri WP memang aktif dengan pelbagai program sebelum ini tetapi sejak kebelakangan ini mereka senyap terus.

Sepertimana kata Pak Lah baru - baru ini di sambutan ulangtahun ke 62 di PWTC, Pemudan dan Puteri perlu memainkan lebih banyak peranan untuk mengerakkan jentera parti.Bagaimana dengan Puteri WP? Hantarkan pandangan dan komen - komen anda ke Wilayahkini serta emel kepada kami - oleh WILAYAHKINI